به گزارش www.SeyedShamsoddin.ir، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالجواد شمس الدین؛ امام جمعه بندرانزلی در مراسم روز اصناف شهرستان و تقدیر از رؤسای اتحادیه‌ها، اصناف و کسبه شاخص ضمن تبریک روز اصناف به کسبه و اصناف محترم در سطح شهرستان، اظهار داشتند: ان‌شاءالله خداوند متعال تلاش‌های شما عزیزان را همراه با موفقیت و خیر و برکت قرار دهد.

امام جمعه بندرانزلی با بیان اینکه اصناف محترم و بازاریان یکی از مجموعه‌های بسیار مهم، موثر و همراه با نظام اسلامی قبل و بعد از انقلاب بودند، افزودند: نقش آفرینی که اصناف ما در کنار سایر اقشار جامعه در شکل‌گیری و پیروزی انقلاب داشتند قابل کتمان نیست.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با بیان اینکه در دوره دفاع مقدس و فراز و فرودهای دیگری که در طول این ۴۳ سال در کشور داشتیم، اصناف همیشه یکی از مجموعه‌های همراه و پرتلاش در کنار مردم و نظام اسلامی بوده که این نقطه‌ قوت نظام ماست، تصریح کردند: سعی دشمنان بر این بوده و هست که با ایجاد نوسانات قیمتی و تبلیغات رسانه‌ای برای از بین بردن ارتباط و همبستگی نظام اسلامی و مردم با بازاریان و اصناف همچون اغتشاشات اخیر و تهدیدهایی که کردند، به این مجموعه‌ی مهم آسیب بزنند.

امام جمعه بندرانزلی تصریح کردند: در اغتشاشاتی پشت سر گذاشتیم اصناف و بازاریان با آگاهی که داشتند فهمیدند که دست دشمن خالی است و توان ضربه زدن به نظام اسلامی را ندارد و فقط می‌تواند با جوسازی و هیاهو فضایی ایجاد کند و باید توجه داشته باشید که مغلوب این فضاسازی‌ها نشوید.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین خاطرنشان کردند: نظام اسلامی با ایستادگی مردم، تلاش مسئولین و برنامه‌ریزی‌های مناسبی که صورت گرفته کار را به جایی رسانده‌اند که در عین همه‌ تحریم‌ها فعالیت‌ها و روابط اقتصادی با کشورهای مختلف درحال توسعه است و در عرصه سیاسی و دیپلماسی هم توانستند کاری کنند که حامیان گروهک‌های ضد انقلاب از جمله منافقین امروز منافقین را تروریست شمردند و با آن‌ها برخورد می‌کنند و حتی آمریکایی‌ها اظهار کردند از منافقین حمایت نمی‌کنیم، این‌ها دستاوردهای بسیار بزرگی می‌باشد که بواسطه‌ی ایستادگی و مقاومت مردم و مدیریت صحیحی که در بخش‌های اقتصادی و دیپلماسی انجام می‌شود به دست آمده است.

امام جمعه بندرانزلی با تاکید بر اینکه مجموعه اصناف همیشه مطمع نظر دشمنان بوده و هست و سعی می‌کنند به آن ضربه بزنند و این مجموعه موثر را از جامعه و نظام اسلامی ما جدا کنند، خاطرنشان کردند: در چنین شرایطی باید دائماً آگاهی و بصیرت افزایی داشته باشیم، یعنی اگر می‌خواهیم بازار ما از ناحیه دشمنان آسیب نبیند و بتواند به مسیر صحیح خودش در رونق اقتصادی و خلق ثروت در کشور ادامه دهد باید جلسات، آگاهی‌بخشی‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها نسبت به شرایط روز، رفتار دشمنان و مسیر صحیحی که باید دنباد کنیم مستمراً شما عزیزان که هر کدام در اتحادیه خودتان با کسبه محترم در ارتباط هستید در دستور کار قرار دهید.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با بیان اینکه در معارف دینی و روایات اسلامی و آیات قرآن کریم نسبت به مسئله کسب و کار فرمایشات متعددی داریم، افزودند: در معارف دینی ما کسبه و کسانی که برای گردش اقتصادی جامعه و تامین نیازهای مردم تلاش می‌کنند به حبیب الله تعبیر می‌شوند یعنی دوستان خدا؛ این خیلی مقام بالایی است، خداوند متعال در قرآن کریم از حضرت ابراهیم به نام خلیل‌الله نام می‌برد، از پیامبر اکرم(ص) به نام عبدالله نام می‌برد، از کسبه به نام حبیب الله، چون این کار تقدس دارد، البته اینکه می‌گویند الکاسب حبیب‌الله شامل محتکر، گرانفروش و سوداگر نمی‌شود، کاسبی که متدین است و حلال و حرام سرش می‌شود و انصاف و مردم‌داری دارد می‌شود حبیب‌الله، یعنی کسب او هم عبادت و تقرب به خدا است.

امام جمعه بندرانزلی خاطرنشان کردند: باید از این عنوان برجسته حبیب الله پاسداری کرد، پاسداری از این عنوان هم اینگونه است که باید سعی کنید بازار و کسبتان آنگونه‌ای باشد که خداوند متعال می‌پسندد و رضایت او جلب می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین متذکر شدند: یکی از وظایف مهم شما این است که آن اخلاق و منش و رفتار اسلامی را در خودتان برجسته کنید و به مجموعه‌هایی که با شما در بازار کار می‌کنند و کسبه‌ای که با شما مرتبط هستند منتقل کنید.

امام جمعه بندرانزلی تصریح کردند: اسلام نسبت کسب و فعالیت اقتصادی با این چارچوب‌هایی که عرض کردیم نگاه مادی نمی‌کند، نگاهش نگاه معنوی است؛ در بعضی از روایات داریم که می‌فرماید عبادت ده جزء است که ۹ قسم آن کسب حلال است، یک قسم آن می‌شود نماز و روزه و عبادت‌هایی که مصطلح است.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با بیان اینکه اقتصاد اگر از مسیر صحیح گردش نکند و در مسیر حلال نباشد تبعات آن گریبان‌گیر همه مردم جامعه می‌شود و مال حرام در زندگی همه انسان‌های جامعه سرایت می‌کند، افزودند: نگاه صرف مادی به مسئله بازار آسیب زاست و می‌شود همین گرانفروشی و احتکار و سوداگری؛ اما اگر نگاه تلفیقی از نگاه مادی و معنوی باشد یک مسئولیت اجتماعی و دینی هم در کنار کار اقتصادی قائل است.

امام جمعه بندرانزلی خاطرنشان کردند: اگر در بازار اسلامی کسی بخواهد رفتار غیرصحیح و اجحاف آمیز نسبت به مردم داشته باشد خود آن بازار باید با او مقابله و او را اصلاح کند؛ اگر رفتارهای ناهنجاری در اقتصاد و ارائه خدمات ببینیم، مجموعه‌ای که باید به میدان بیاید و این اصلاح را انجام دهد خود کسبه هستند، یعنی در مجموعه شما یکی از کارهای بسیار مهم شما باید بحث امر به معروف و نهی از منکر در بخش اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشد.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین ادامه دادند: شماها که پیشکسوت هستید و مسئولیت دارید و انتخاب شده هستید حرف شنوی از شما هست و این مسئولیت گردن شماست، نباید از این نگاه معنوی غافل شوید؛ اگر این نگاه را داشتید آن‌وقت می‌توانید برای بعد آخرتی هم در کنار خلق ثروت مادی کار کنید، چون در قرآن کریم در آیاتی به ما و همه مسلمانان خداوند متعال راه تجارت را نشان داده است.

امام جمعه بندرانزلی با استناد به آیه شریفه هَلْ أَدُلُّکُمْ عَلَىٰ تِجَارَهٍ تُنْجِیکُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِیمٍ، بیان کردند: قرآن کریم می‌فرماید شما تجارت دنیایی می‌کنید، می‌خواهید تجارتی نشانتان دهیم که شماها را از عذاب آخرت نجات دهد؟ چون ما در دنیا سرمایه‌ای داریم که سرمایه عمرمان است، شماها یک سرمایه اقتصادی هم دارید، با کار کسب و تجارت هم آشنایید، خداوند متعال برای درک این مفهومی که می‌خواهد به ما برساند از راه تجارت آمده است.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با اشاره به ادامه آیه شریفه تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِکُمْ وَأَنْفُسِکُمْ ۚ ذَٰلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ، اظهار کردند: تجارت اُخروی آن است که ایمان بیاورید، در راه خدا مالتان را صرف کنید، جهاد در راه خدا کنید؛ این می‌تواند شما را در آخرت نجات دهد، لذا شما اگر نگاه کنید در بازار کسبه و تجار معمولاً یکی از کسانی بودند که در کارهای خیر و عام المنفعه و ایجاد وقف پیش قدم بودند، این تجارت آخرتی است.

امام جمعه بندرانزلی، با بیان آیه شریفه مَثَلُ الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ کَمَثَلِ حَبَّهٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ اضافه کردند: کسانی که مالشان را در راه خدا انفاق می‌کنند مثلشان مثل دانه گندم است؛ یک دانه گندم که در زمین می‌کارید هفت خوشه گندم به شما می‌دهد، در هر خوشه صد گندم هست، یک به هفتصد نمی‌ارزد؟ چه تجارتی از این بالاتر و سودمندتر؟ بعد می‌فرماید وَاللَّهُ یُضَاعِفُ لِمَنْ یَشَاءُ، خدا برای هر کس بخواهد بیشتر از هفتصد برابر هم می‌دهد.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین متذکر شدند: یکی از کارهایی که باید در اصناف و بسیج اصناف انجام دهید این است که در بازار انزلی پیشکسوتان و بازاریان متدین و خیر را در طول‌ سال‌های گذشته به مردم بشناسانید؛ هم کسبه و هم مردم باید بدانند در دوره انقلاب چه کسانی تلاش کردند و در کنار انقلاب و مردم بودند، این‌ افراد باید همچون افراد شاخص سایر اقشار برجسته شود در غیراینصورت بازار به مسیر ناصحیح می‌رود.

امام جمعه بندرانزلی تاکید کردند: کار دومی که باید انجام دهید این است که در بازار و کسبه انزلی شهدایی که دارید را شناسایی کنید، خیلی از بخش‌ها و قشرهای جامعه همچون فرهنگیان، روحانیون و… شهدای خودشان را معرفی می‌کنند، از بنیاد شهید پرسیدم چند شهید بازار داریم گفتند آماری نداریم، این نشان می‌دهد نسبت به این شهدای بازار و کسانی که در مواقعی که کشور دچار بحران بوده و از جان و مالشان گذشتند کم‌کاری شده و به مردم معرفی نشده‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین در پایان تاکید کردند: وقتی این دو قشر را شناسایی کردید باید دو کار در سال انجام دهید، یک مراسم برای شهدای بازار بگیرید و یک یادبود و تجلیل از خیرین و پیشکسوتان و بازاریان برجسته، تا این روحیه خدمتگذاری و جهاد و شهادت معنویت و حضور در عرصه‌های خیر به مردم معرفی شود.