به گزارش www.SeyedShamsoddin.ir، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالجواد شمس الدین؛ امام جمعه بندرانزلی در نشست تخصصی آینده‌اندیشی آموزشی و تربیتی شورای معاونین اداره کل، روسا، معاونین و حراست‌های آموزش پرورش سراسر استان گیلان که در سالن همایش این اداره کل در دهکده ساحلی شهرستان برگزار شد ضمن تسلیت ایام محرم و عزاداری سیدالشهداء(ع) و روزهای بسیار اندوه‌بار اسارت خاندان عصمت و طهارت، اظهار داشتند: در معارف دینی، بحث تعلیم و تربیت بسیار برجسته و مورد اهتمام است.

امام جمعه بندرانزلی با اشاره به اینکه قرآن کریم در مورد انبیاء الهی دو واژه تزکیه و تعلیم را بیان می‌کند وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَه، اضافه کردند: پرورش و تربیت فراتر و والاتر از بحث تزکیه و تعلیم هست که این ویژگی از ذات مقدس پروردگار متعال انشقاق پیدا کرده، چراکه خداوند متعال رب‌العالمین و پرورش‌دهنده همه موجودات است؛ لذا با توجه به اینکه مسئولیت تربیت مرتبط با ذات پروردگار متعال است از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با اشاره به این فرمایش امام صادق(ع) اَلْعُبودِیَّهُ جَوْهَرَهٌ کنْهُهَا الرُّبوبِیَّهُ، اظهار داشتند: انتهای مقام عبودیت برای هر انسانی این است که به یک چنین جایگاه پرورشی و تربیتی و ربوبیت می‌تواند دست پیدا کند.

امام جمعه بندرانزلی تصریح کردند: امروزه با توجه به گسترش امکانات و بستر اینترنت مقام تعلیم دیگر همچون گذشته نیست که کسی بنشیند و ساعت‌ها مطالعه کند و کتب مختلف را بررسی کند تا یک ساعت تدریس کند، الان منابع در اختیار هست و خیلی سریع می‌توان نُت برداری و کپی کرد و آمد مطلبی را تعلیم داد اما مقام تربیت این‌چنین نیست.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین اضافه کردند: مقام تربیت مانند مقام تعلیم نیست که انسان بتواند از چند منبع مطلبی را انتخاب کند و بیاید تعلیم بدهد، در این زمینه باید فرد تبحر و تخصص لازم را داشته باشد.

امام جمعه بندرانزلی با بیان اینکه در زمینه تربیت هر کدام از مخاطبین یک ویژگی‌هایی دارند و اصلاح، هدایت، رشد و پرورش آن‌ها یک روشی دارد و یک نسخه سراسری عام برای همه نداریم، افزودند: این یک مجموعه‌ای است که باید انسان روی آن تسلط داشته باشد و بتواند آن‌ را درست اجرا کند و از آن محصولی بدست بیاورد.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با بیان اینکه محصول تربیت در اسلام دستیابی به کمال و قرب الهی است، تصریح کردند: راه تشخیص موثر بودن کار تربیتی این است که ببینیم کسی که برای او کار تربیتی انجام دادیم به این غایت نزدیک شده یا نشده است.

امام جمعه بندرانزلی با اشاره به اینکه لذت کار تربیت زمانی است که انسان به حاصل تلاش خود نگاه می‌کند، خاطر نشان کردند: امام(ره) نسبت به شهید مطهری چه نگاهی داشتند؟ مرحوم علامه طباطبایی نسبت به شهید مطهری تعبیری داشتند که او ثمره وجود من بود و هر وقت در جلسه درس حاضر می‌شد، بنده احساس طرب پیدا می‌کردم؛ انسان باید حاصل کار خود را در امر تربیت نسبت به این هدف بسنجد‌.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین اضافه کردند: امر تربیت بسیار مهم، ضروری و پرفضیلت و در عین حال بسیار سخت است خصوصاً در شرایطی که ما در آن زندگی می‌کنیم و هرچه پیش می‌رویم پیچیدگی‌ها و موانع و آسیب‌های بیشتری انسانیت را تهدید می‌کند.

امام جمعه بندرانزلی یادآور شدند: از این رفتار تربیتی در شرع مقدس و معارف دینی گاهی تعبیر به ابوت(پدری) می‌کنند؛ پدر بودن یکی از مقامات بسیار ارزشمند در کنار بحث مادری در هر خانواده‌ای است، پدر کسی است که فرزند را با شیوه‌های مناسب در مسیری قرار دهد که استعداد‌هایش در جهت صحیح رشد پیدا کند و به آن غایت برسد.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با اشاره به این فرمایش پیامبر گرامی اسلام(ص) الآباء ثلاثه: أبٌ ولدک، و أبٌ زوّجک، و أبٌ علّمک، اظهار کردند: پیامبر اکرم(ص) سه دسته‌ پدر معرفی می‌کنند، یک دسته پدر نسبی همه ماست که موجب خلقت انسان است، یک دسته پدری است که علت خلقت همسر شما و تربیت او بوده، یک دسته هم پدر معنوی و روحانی که وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ وظیفه انبیاء را ارائه می‌کند و هر کدام از این‌ها نقش موثری دارند و هم می‌توانند به تنهایی منشاء اثر باشند و هم می‌توانند نقش‌شان مکمل یکدیگر باشد.

امام جمعه بندرانزلی با اشاره به این فرمایش امیرالمومنین(ع) مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فلیَبدأ بتَعلیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِهِ، خاطرنشان کردند: لازمه ورود در مقام تربیت خودسازی است در غیر اینصورت می‌شود عالم بدون عمل و ثمری ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با بیان این فرمایش پیامبر اکرم(ص) کُلُّ مَولودٍ یُولَدُ على الفِطرَهِ و إنّما أبَواهُ یُهَوِّدانِهِ و یُنَصِّرانِهِ، عنوان کردند: هر کسی که به دنیا می‌آید فطرت سالم و سلیم دارد، این پدر و مادر او هستند که او را از مسیر صحیح بدر می‌کنند.

امام جمعه بندرانزلی خاطر نشان کردند: نکته‌ای که باید چاره اندیشی شود و مسئولین از صدر وزارتخانه و دولت محترم باید تلاش کنند تا آسیب‌های وارده چند دهه گذشته در این دوره اصلاح و جبران گردد این است که اگر احیاناً در کانون خانواده تربیت و رشد صحیح استعداد‌های فرزندانمان در مسیر دین و دیانت و انسانیت و خدمت به بشریت تحت لوای اسلام و ولایت پدید نیامد، باید در مجموعه آموزش و پرورش جبران شود نه اینکه اینجا کسانی نفوذ کرده باشند که خودشان منشاء انحراف باشند.

حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین با تاکید بر اینکه دشمن با تمام توان برای به انحراف کشیدن جوانان و نوجوانان ما تلاش می‌کند، اضافه کردند: در بیانات معصومین(ع)، امام(ره) و مقام معظم رهبری بر اهمیت آموزش و پرورش بسیار تاکید شده و دشمن هم واقف بر این مسئله است، لذا می‌خواهد از همینجا به ما ضربه بزند و این مسئولیت شما را سنگین تر می‌کند.

امام جمعه بندرانزلی با تاکید بر اینکه دشمن به این نقطه رسیده که باید از اینجا آغاز کند خصوصاً در قشر دختران ما و اینجا میدان نبرد حق و باطل، اسلام و کفر است، خاطرنشان کردند: امروز دشمن همه داشته‌های خود را در این نقطه حساس اثرگذار تربیتی جامعه ما آورده و اینجا اگر کسی در مقابل دشمن صادقانه، شجاعانه و عالمانه بایستد مقابله حق و باطل، اسلام و کفر است.