بسم‌الله الرحمن الرحیم

در این آیه‌ی شریف خداوند متعال همه‌ی مؤمنین و همه‌ی مسلمان‌ها را امر به رعایت تقوا می‌فرماید و یکی از ویژگی‌ها و مصادیق اهل تقوا بودن را وحدت امت اسلام بیان می‌فرماید. همه‌ی شما یک امت واحد هستید باید حول محور عبودیت پروردگار متعال باشید، حول محور خدا و قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص) متحد و منسجم باشید این وحدت یک مصداق از رعایت تقواست و اگر کسی وحدت را رعایت نکند، اهل تقوا نخواهد بود و یا نمی‌تواند به تقوا دست پیدا کند.

در ایام ولادت باسعادت پیامبر اکرم (ص) هستیم که به حق به‌عنوان هفته‌ی وحدت نام‌گذاری شده است، دوازدهم ربیع به روایت اهل‌سنت و هفدهم ربیع هم به نقل اهل تشییع ولادت پیامبر اکرم (ص) است و لذا امام راحل ما فاصله‌ی این دو روایت را به‌عنوان هفته‌ی وحدت نام‌گذاری کردند و الحمدلله از آن سال تا به امروز منشأ آثار و برکات فراوانی بوده است؛ لذا مسئله‌ی وحدت هم امر الهی، هم سیره نبوی و ائمه (ع) است.

و هم رهبران و اولیای دینی که اجازه ندادند در جامعه‌ی اسلامی در زمان پیامبر (ص) پراکندگی بین مسلمانان پدید بیاید. این‌که جامعه‌ی اسلامی دسته‌بندی شود گروه‌بندی شود و تفرقه‌ی بین آنها پدید بیاید این ضمن اینکه خواست دشمنان بوده و هست، مخالف امر الهی و مخالف سیره‌ی پیامبر اکرم (ص) است. در تاریخ اسلام پیغمبر اکرم (ص) با ایجاد وحدت در جامعه و ممانعت از تفرقه و دسته‌دسته شدن مسلمان‌ها با نظام‌هایی که حتی آنها قبل از اسلام داشتند.

مصادیقی ذکر شده که در مدینه بعضی‌ها آمدند از عوامل یهود و مجدد اینکه بین اوس و خزرج و اختلاف ایجاد کنند با اینکه پیامبر (ص) وحدت بین این دو گروه و دو قبیله ایجاد کرده بودند. دشمن همیشه در صدد بوده که این تفرقه را ایجاد کند؛ اما پیامبر اکرم (ص) مانع بروز تفرقه و پراکندگی در جامعه می‌شدند و با وحدت و انسجامی که در مسلمان‌ها پدید آوردند آنها را در برابر دشمنان و در برابر چالش‌ها و ناهنجاری‌های جامعه و در مسیر پیشرفت جامعه‌ی اسلامی مثل یک بنیان مرصوص پیغمبر آنها را تربیت کرد و هدایت کرد و در همین مسیر هم از همین وحدت پیغمبر اکرم (ص) بحث‌های فراوانی را برای پیشبرد اسلام و مقابله‌ی با توطئه‌ی دشمنان مورداستفاده قرار دادند.

وجود مقدس پیغمبر اکرم (ص) به همه‌ی مسلمان‌ها و همه‌ی مؤمنین دستور می‌دهد که با هم دشمنی نکنید نسبت به هم حسادت نورزید به هم پشت نکنید، پیوند و ارتباطتان را از همدیگر قطع نکنید، ای بنده‌های خدا با هم برادر باشید. این دستور صریح پروردگار متعال است. اخوت و برادری معنای همین وحدت در امت اسلام بوده و هست و باید بازهم باشد.

امروز ما در این دو جنگ تحمیلی اخیر جنگ دوازده روز و چهل‌روزه‌ای که بر ما تحمیل شد در این دفاع مقدس هم می‌بینیم که این مسئله‌ی وحدت و انسجام در جامعه‌ی ما و در نظام اسلامی فرامرزی شده یعنی این دو جنگ تحمیلی، دو دفاع مقدس اخیر یکی از آثار و برکاتش همین فرامرزی شدن و سرایت این وحدت به سایر کشورها، حکومت‌ها، ملت‌های اسلامی حتی آزادگان جهان سرایت پیدا کرده که در اینجا دو تا بعد در این ایام و در این دو دفاع مقدسی که داشتیم متجلی شده یکی همین وحدت آفرینی برای امت اسلامی، می‌بینید ایستادگی شما ایستادگی نظام اسلامی پاسخ‌های کوبنده‌ای که نیروهای مسلح ما و مجموعه‌های دفاعی نظام به دشمنان دادند در این دو جنگ موجب شده که جایگاه مردم ما و کشور ما و رهبران ما در امت اسلام افزایش پیدا کند و تقویت شود.

محبوبیت افزایش پیدا کند و این حرکت و این دو جنگ تحمیلی و وحدتی که در جامعه ما پدیدآمده و تا الان هم الحمدلله علی‌رغم تلاش‌ها و خواست دشمنان و برخی از ایادی داخلی آنها هنوز آوردگاه هست و مستحکم است، این تقریباً دو جبهه‌ی حق و باطل را به‌صورت شفاف دارد در دنیا تثبیت می‌کند. آنهایی که در جبهه اسلامی و در این اتحاد مقدس جامعه‌ی ما قرار گرفتند چه در کشورهای اسلامی چه سایر آزادگان دنیا با ما از لحاظ فکری همراهی دارند یک طرف این جبهه است، یک طرف جبهه‌ی کفر و صهیونیسم بین‌الملل است این که شما امروز می‌بینید در دنیا یک پروژه‌ی سیاسی مذهبی را دشمنان آغاز کردند در برابر جبهه حق و عملاً در مسیر شیطان و شیطان‌پرستی دارند گام بر می‌دارند اعلام می‌کنند دیگر ابا هم ندارند در این جبهه که ریشه‌ی صهیونیسم بین‌الملل است گروه‌های مختلفی قرار می‌گیرند

علاوه بر یهودی‌ها بخشی از مسیحیت هم در همین جریان صهیونیسم هست، بخشی از اسلام و مسلمان‌ها هم در این جریان صهیونیسم را همراهی می‌کنند حالا یا خواسته یا ناخواسته آن چه مهم است این است که صف‌آرایی دو جبهه به‌صورت شفاف در دنیا در حال اتفاق‌افتادن است و ظاهر شده است و لذا این وحدت در جامعه‌ی ما در برابر این جبهه‌ی شیطان پرستی و صهیونیسم بین‌المللی هر چه بیشتر تقویت شود و گسترش پیدا کند بسیار مهم و سرنوشت‌ساز و تعیین‌کننده است.

اثر دیگر جنگ تحمیلی اخیر در کشور ما و نظام اسلامی این است که مایه عبرت برای دولت‌های اسلامی باید باشد ما در همین دعوت به وحدت و ندای اتحادی که در جهان اسلام به‌ویژه نظام اسلامی ما و رهبران ما سر دادند و در پای او ایستادند و دنبال هستند که این هرچه این گسترش پیدا کند و این اتحاد منسجم‌تر شود، دولت‌های اسلامی باید عبرت بگیرند اینها باید با ملت‌هایشان همراهی کنند اینها باید با امت اسلام همراه باشند یا از همراهی با حزب شیطان و سران کفر و استکبار باید روگردانی کنند.

اگر از این جریان روگردانی نکنند به دامن اسلام و به دامن ملت‌های مسلمان برنگردند قطعاً در آینده‌ی تاریخ جایگاهی در رهبری کشورها نخواهد داشت و این جریان ان‌شاءالله آنها را هم از صحنه‌ی مدیریت جوامع اسلامی و کشورهای اسلامی کنار خواهد زد.

 نمی‌شود کسی بیاید حاکمیت بر یک کشور اسلامی پیدا کند منافع این کشور و عزت و شرافت ملتش را زیر پای سران کفر و شیطان‌پرست‌های دنیا قربانی کند.

می‌بینید امروز یکی از گرفتاری‌های ما در همین جنگ‌هایی که بر ما تحمیل‌شده، همین کشورهای مرتجع عرب خلیج‌فارس هستند که به اسم اسلام در کشور اسلامی منافع و منابع کشور اسلامی رو دارند بعضی‌ها علنی بعضی‌ها هم پنهانی به صهیونیست‌ها می‌دهند کمک به آنها می‌کنند از آمریکایی‌ها دفاع می‌کنند و به آنها کمک می‌کنند.

به آنها پایگاه، سرزمین، هوا، امکانات دادند این عبرت را سران این کشورها از جنگی که به ما تحمیل شده و وحدتی که در امت اسلام پدیدآمده ان‌شاءالله از آن بهره بگیرند تا در آینده بتوانیم ما با همراهی همه‌ی امت اسلام و سران کشورهایی که در دایره‌ی کشورهای اسلامی قرار می‌گیرند، مقابله‌ی قاطع‌تر و پیروزی‌آفرین‌تر را با جبهه کفر و استکبار صهیونیسم به فضل پروردگار متعال داشته باشیم.

بسم‌الله الرحمن الرحیم

آغاز این خطبه رو با روایتی از حضرتش آغاز و متبرک می‌کنیم.

امام عسکری (ع):

مَن لَم یَتَّقِ وُجُوهَ النّاسِ لَم یَتَّقِ اللّه (آن که از مردم پروا نکند، از خدا نیز پروا نمی‌کند.)

مسئله‌ی تقوا که یک اصل مهم در زندگی انسان‌های مؤمن است موردتأکید در آیات قرآن کریم و فرمایشات همه‌ی معصومین (ع) است امام عسگری (ع) در این روایت نسبت به تقوا یک نکته‌ی بسیار مهم و ظریفی را بیان می‌کنند یکی از نشانه‌های اهل تقوا چیست؟ می‌فرماید: اگر کسی از مردم پروا نکند و حیا نسبت به مردم و جامعه نداشته باشد بی‌پروا باشد، انسان گناه و معصیت انجام دهد درحالی‌که دیگران می‌بینند و متوجه می‌شوند، اجتناب نکند اگر کسی از مردم در اجتناب از گناهان و معاصی و نافرمانی پروردگار متعال ابا، حیا و مراعاتی نداشته باشد می‌بینید در جامعه امروز متأسفانه از این مظاهر خیلی زیاد هست که نه بافرهنگ اسلامی و نه بافرهنگ ملی ما ایرانیان تطابق دارد.

این ناهنجاری‌های امروز جامعه که هیچ شرم، حیا و پروایی از هیچ‌کسی ندارند. حضرت می‌فرماید اگر بی پروایی در کسی پدید بیاید نشان می‌دهد که از خدا هم پروا ندارد اگر کسی نسبت به مردم مراعات نکند پروای از گناه و معصیت در منظر مردم نداشته باشد لم یتق‌الله از خدا هم نمی‌ترسد از خدا هم حیا نمی‌کند از خدا هم پروا ندارد؛

لذا این یک نشانه است چه در رابطه‌ی با خودمان چه در رابطه‌ای با افرادی که در جامعه هستند این‌که گاهی اوقات در بعضی از مقاطع مسئله‌ی تقوا مداری در مسئولین تقوا مداری در کسانی که حالا می‌خواستند با انتخابات برگزیده شوند و در انتخابات شرکت می‌کردند مطرح می‌شد بعضی‌ها می‌گفتند که مگر شما دستگاه تقوا سنج دارید بله ما دستگاه تقوا سنج داریم یکی‌اش همین که امام عسگری(ع) می‌فرماید به آن کسی که می‌خواهد رئیس‌جمهور شود آن کسی که می‌خواهد نماینده‌ی مجلس شود آن کسی که می‌خواهد وزیر شود آن کسی که می‌خواهد رئیس شود مدیر شود این آیا از گناه و معصیت در برابر مردم پروا می‌کند حیا دارد یا ندارد اگر حیا ندارد دارد بی‌بندوباری در جامعه رواج می دهد معلوم است که تقوا ندارد از خدا هم نمی‌ترسد، این یک نشانه است.

به تعبیر امروزی‌ها یک کیت تقواسنجی است، دستتان بگیرید دستمان بگیریم هم رفتار خودمان را و هم رفتار دیگرانی که می‌خواهند در جامعه یک مسئولیتی به عهده بگیرند یک کاری می‌خواهد به آنها واگذار شود دولت‌ها مجموعه‌های مختلف اگر می‌خواهند به کسی مدیریتی بدهند مسئولیتی بدهند تقوا باید در وجودش باشد با این شیوه می‌شود یکی از راه‌های سنجش تقوای در وجود افراد می‌تواند باشد اگر ما نظام شایسته‌سالاری داشته باشیم به این‌ها توجه می‌کنیم و پایبند می‌شویم.

شهادت امام عسگری (ع) را تسلیت عرض می‌کنیم و چهلم امام مجاهد شهیدمان را هم به محضر حضرت ولی‌عصر (عج) و هم به شما نمازگزاران عزیز و درعین‌حال آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) را تبریک عرض می‌کنیم ان‌شاءالله امیدواریم خداوند متعال هر چه زودتر فرج حضرتش را مقرر بفرماید و به ما توفیق بدهد که از اعوان‌وانصار حضرت در ظهور و در غیبت باشیم.

مناسبت‌هایی داریم روزهای آینده که بعضی از آنها رو اجمالاً اشاره می‌کنم و چند نکته راجع به آنها عرض می‌کنم یکی روز جهانی مسجد است در تجاوزی که صهیونیست‌ها کردند و به‌آتش‌کشیدن مسجدالاقصی این روز به‌عنوان روز جهانی مسجد نام‌گذاری شده و ما هم در کشورمان این روز و به‌عنوان روز جهانی مسجد گرامی می‌داریم و در تقویم ثبت هست.

آغاز هفته‌ی دولت را داریم و آغاز هفته‌ی وحدت و درعین‌حال سالروز ازدواج پیامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) است که ان‌شاءالله مردم ما جامعه‌ی ما خصوصاً در شرایط فعلی تعصی کنند و عمل کنند به این دستور دینی، ماه محرم و صفر تمام شد چهلم امام شهیدمان را هم پشت سر گذاشتیم از همان ابتدای شهادت امام شهیدمان هم رهبر عزیزمان مردم فرمودند که جریان عادی زندگی همین ازدواج‌ها و برنامه‌هایی که دارند اجازه فرمودند که مردم انجام بدهند.

ماه ربیع است ان‌شاءالله کانون ازدواج‌ها در جامعه‌ی ما گرم شود و پررنگ شود، توجه کنند خانواده‌ها این تذکر را اینجا به این مناسبت می‌خواهم عرض بکنم هم شما و هم دیگرانی که می‌بینید به آنها متذکر شوید، دنیا هیچ ارزشی ندارد اگر هزاران شرط مادی هم برای مسئله‌ی ازدواج گذاشته شود اگر در زندگی کفویت و سازش و همراهی وجود نداشته باشد مال دنیا نمی‌تواند ایجاد الفت کند این شروط غیرشرعی و غیردینی که شاید بعضی هم حالا با یک وسائطی حرمتم داشته باشد؛ یعنی اگر ما از این ازدواج جوان‌های ما با شرایط غیرمعمولی و غیرصحیحی که می‌گذاریم مانع شویم جوانمان دخترمان پسرمان به گناه مبتلا شود آن شرط، آن رفتار حرام است.

مقدمه‌ی ابتلای به حرام است و یک کس دیگری دارد می‌شود نمی‌خواهم حالا حکم حرمت بکنم؛ ولی این شرایط موجب می‌شود که هم معصیت و گناه و ناهنجاری‌های اخلاقی در جامعه‌مان گسترش پیدا کند هم سنت پیغمبر اکرم (ص) و دستور الهی زمین بماند و هم از همه مهم‌تر در شرایط فعلی که امام شهیدمان این‌همه تأکیدداشتند برای افزایش جمعیت و جوانی جمعیت این امر ضروری حساس امروز جامعه‌ی ما هم زمین بماند من نمی‌دانم بعضی از خانواده‌ها با چه توجیهات شرعی، عقلی، عرفی این موانع را سر ازدواج جوان‌ها ایجاد می‌کنند خود جوان‌ها هم بعضی‌ها تنبلی می‌کنند دیگر بعضی‌ها میگوییم آقا چرا ازدواج نمی‌کنید می‌گوید با این شرایط اقتصادی فلان، شرایط اقتصادی مانع ازدواج نیست. مگر بقیه در این جامعه زندگی نمی‌کنند، این نشانه‌ی بی‌اعتمادی به پروردگار متعال است.

 خداوند متعال فرموده است: إِیْ يَکُونُوا یُقَرَاءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ

اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند (نور ۲۴)

اما ما توجه نمی‌کنیم اعتماد به‌حکم خدا نمی‌کنیم اعتماد به وعده‌ی الهی نمی‌کنیم بعد هم مدعی دین‌داری هستیم مدعی مسلمانی هستیم این مهم است از این فرصت ان‌شاءالله استفاده شود ازدواج‌ها تسهیل و ترویج شود.

ساختار جامعه‌ی اسلامی را خداوند متعال و پیامبر اکرم (ص) به‌گونه‌ای ترسیم‌کردن که مسجد به‌عنوان یک محور و یک پایگاه مهم فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، دفاعی و همه‌ی امور مربوط به امت اسلام و جامعه‌ی اسلامی است این در ساختار جامعه‌ی اسلامی جاگذاری شده، فارغ از همه‌ی دسته‌بندی‌ها و گروه‌بندی‌ها و این‌هایی که هست، بالاخره ما کاری کردیم که گاهی اوقات مسجدهای ما دسته‌بندی شده این مسجد به طور مثال متعلق به این جناح سیاسی است.

آن مسجدی ها برای آن جناح سیاسی هستند، این برای آذری‌ها، این برای لرها، این برای ترک‌ها، این‌طور تقسیم‌بندی‌ها را ما آمدیم در مساجد گذاشتیم بعد هم به همین اهمیت می‌دهیم به طور مثال در انتخاب امام‌جماعت، هیئت‌امنا و در نمی‌دانم چه باید حتماً این دایره‌ی تقسیم‌بندی که ما کردیم، گروه‌گرایی که داریم باید رعایت شود.

مسجد فارغ از همه‌ی این‌هاست خداوند متعال مسجد را به‌عنوان یک مرکز برای اجتماع مسلمان‌ها قرار داده خانه‌ی خدا، محل عبادت است و فارغ از همه‌ی دسته‌بندی‌ها است.

 فرموده است: مسجد خانه‌ی خداست و بعد هم می‌فرماید: جای مردم، خانه‌ی مردم است.

ما نباید تقسیم‌بندی دیگری بیاوریم و لذا باید مسجد، محوری برای وحدت و در شرایط فعلی حل مسائل جامعه‌ی ما و محله‌های ما باشد چه در رابطه‌ی با معضلات و ناهنجاری‌هایی که وجود دارد در جامعه مسجد به‌عنوان یک کانون مهم می‌تواند محل خودش را محدوده‌ی خودش را اصلاح کند.

در بعضی از صحبت‌ها عرض کردیم که اگر ما جلوی بسیاری از ناهنجاری‌ها را از داخل محله‌ها بگیریم به صحنه‌ ای که جامعه و خیابان‌های اصلی شهر ورود پیدا نمی‌کند که بیایند یک جا متمرکز شوند بعد بمانیم که خب حالا با اینها چه‌کار باید بکنیم؛ ما هم که در شهرستان از این جاها زیاد داریم دیگر از سپه و بلوار و نمی‌دانم ساحل هم که خداداده به ما و دیگران میایند ناهنجاری‌هایی می‌کنند ماهم باید بایستیم نگاه کنیم غصه بخوریم که چه کسی باید اینها را جمع کند.

مسجد اگر فعال شود، اگر پای‌کار بیاید و فقط برای این نباشد که در را باز کنیم یک نمازی بخوانیم بعد هم در را ببندیم. حالا محرم و صفر می‌شود یک منبری و روضه‌ای برگزار شود و یک دسته‌ی عزاداری که تشکر می‌کنیم از هیئت رزمندگان که امروز هم دسته‌ی عزاداری را در نمازجمعه آوردند و حضورپیداکردند، مسجد تنها مال این چیزها نیست در مسجد باید همه‌ی مسائل جامعه حل‌وفصل شود.

اول انقلاب را یادتان هست دیگر آن کارهایی که در مساجد می‌شود و لذا باید در مسجد آن چیزی که مهمه، وحدت و حل مسئله و مقابله‌ی با معضلات و ناهنجاری‌ها با کمک البته مسئولین و امروز هم در جامعه‌ی ما همه به این جمع‌بندی رسیدند و درعین‌حال ترویج و گسترش روح معنویت و عبودیت در جامعه، در فرهنگ، در سیاست، در اقتصاد در همه‌ی این‌ها باید این مسئله متجلی شود؛

یعنی همه‌ی دست‌اندرکاران مسجد اعم از عزیزانمان در هیئت‌امناها در پایگاه‌های بسیج در کانون‌های فرهنگی هنری حول محور امام‌جماعت مسجد که این فرمان رهبر شهیدمان هست فرمودند مدیر مسجد امام‌جماعت است البته امام‌جماعت هم باید امام‌جماعت در ترازی باشد خودش پای‌کار باشد خودش حضور داشته باشد خودش مدیریت کند خودش جمع کند خودش پیشتاز در حل مسائل محله باشد؛ یعنی محور امام‌جماعت هست باید همه در مسیر اعتلای جامعه‌ی اسلامی و تبعیت از ولی الهی در این خانه‌ی خدا قدم برداریم و آن وظیفه و مسئولیتی که داریم را ایفا کنیم.

طرح جدیدی هم برای مساجد در سراسر کشور ابلاغ‌شده که هم در شهرستان هم در سایر نقاط کشور در دست اجرا هست. در این مسیر دولت محترم هم اهتمام دارد؛ یعنی رئیس‌جمهور محترم هم پای این کار هست بحث محل محوری با محوریت مسجد در محله که حالا اینجا هفته‌ی دولت هم تبریک عرض می‌کنیم یاد و خاطره‌ی شهیدان عزیزمان رجایی و باهنر و شهید آیت‌الله دکتر رئیسی و همه‌ی شهدای دولت و کارمندان دولت و همه آنها را گرامی می‌داریم و تقدیر می‌کنیم از زحمات همه‌ی کسانی که در طول سال‌های مختلف صادقانه در این مجموعه‌ی اجرایی کشور به مردم خدمت کردند و الان هم همین‌طور لذا این همراهی دولت در این مسئله باید موجب شود که ما در شهرستان ان‌شاءالله به مسجد محوریت بدهیم و مسئولان هم پای این کار باشند.

الان دیگر مسئولین را کمتر در مساجد می‌بینیم شاید حالا همین روایتی که اول عرایضم گفتم (آن که از مردم پروا نکند، از خدا نیز پروا نمی‌کند) قبلاً به‌خاطر مردم هم که شده بود بعضی مسئولین در مسجد می‌آمدند، با مردم نماز می‌خواندند الان دیگر ما نمی‌بینیم کم‌پیدا می‌شود.

مسئولین باید در مساجد در نماز جماعت‌ها شرکت کنند با مردم باشند در نمازجمعه شرکت کنند هم مسجدی‌ها هم مسئولین اینها آن زنجیره‌ای است که در جامعه‌ی اسلامی برای این‌که هم جامعه درست مدیریت شود و هم معضلات جامعه برطرف شود قرار داده شده است.

اگر بعضی از مسئولین فقط ترویج ناهنجاری نکنند تشکر می‌کنیم کار را مردم باید حل کنند مردم باید مدیریت کنند مردم باید ناهنجاری‌ها را برطرف کنند ضمن این‌که مسئولین هم باید وظیفه خود را انجام دهند.

معضلات جامعه را تنها مسئولین نباید برطرف کنند، اگر بعضی از مسئولین فقط ترویج ناهنجاری نکنند تشکر می‌کنیم کار را مردم باید حل کنند مردم باید مدیریت کنند مردم باید ناهنجاری‌ها را برطرف کنند ضمن این‌که مسئولین هم باید وظیفه خود را انجام دهندو لذا امیدواریم که ان‌شاءالله این بحث مسجد در شهرستان با مسیر جدیدی که در کشور ترسیم‌شده بتواند آن شرایط لازم را فراهم کند برای رسیدگی بهتر به محلات ما و مشکلات جامعه‌ی ما و رفع ناهنجاری‌هایی که در جامعه داریم.

یک نکته‌ای هم در پایان این خطبه عرض کنم خب بالاخره ما هم از گذشته و هم به‌واسطه‌ی این دو جنگ تحمیلی اخیر دچار مشکلات اقتصادی و ناترازی‌هایی در کشور در امر انرژی شدیم قبلاً داشتیم؛ ولی اینها تشدید کرده است. حالا هم آسیب‌دیدن بعضی از پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های برق که محاصره‌ی دریایی و حملات به بعضی از زیرساخت‌ها مشکلات بیشتر شده و باید برای رفع این مشکلات تلاش شود.

یک بخش با صرفه‌جویی در مصرف هست که ما در خیلی از موارد بیش از حد معمول مصرف می‌کنیم آن جاهایی که مسئولین در تأمین مشکل دارند باید همراهی بیشتر در مردم باشد و درعین‌حال مسئولین هم توجه کنند به این که مشکلات معیشتی، ناترازی انرژی و یا بی‌رویه مصرف‌شدن بعضی از انرژی‌ها و مواردی در کشور اینها چیزی نیست که با یک طرح بتوان حل کرد اینها به‌هم‌پیوسته است باید یک طرح جامعی را با نگاه جامعی که بتواند مشکلات بخش‌های مختلف این کمبودهایی که در جامعه هست را برطرف کند، مسئولین تصمیم بگیرند.

با گران کردن کالا و خدمات نمی‌توان به شکل عادلانه مصرف را کنترل کرد.

قبلاً تجربه کردیم الان هم همین‌طور است با گرانی تنها نمی‌شود جلوی مصرف زیاد را گرفت یا کمبود را برطرف کرد گران‌سازی اثر لازم را ندارد در این مسائل گاهی اوقات شاید در مردم شبهه ایجاد کند بگوید آقا شما اگر کمبود دارید چرا گران می‌کنید؟ گران می‌کنید یعنی دارید، پول می‌خواهید که گران می‌کنید والا کمبود را گرانی برطرف نمی‌کند آنهایی که پول دارند، مصرف می‌کنند.

مگر مردم معمولی جامعه چقدر از بنزین و سوخت مصرف می‌کنند کسی که پول دارد خودرو های متعدد دارد خودرو پرمصرف دارد، برای او مهم نیست که حالا البته آنها کارشکنی هم می‌کنند گاهی اوقات اگر شما بنزین را هم گران کنید آنها چون بالاخره اقتصاد کشور دست همین جماعت است دیگر بالاخره همین‌هایی که متمول هستند و زندگی مرفهی حتی در این شرایط دارند آنها قیمت اجناسی که به مردم می‌فروشند را بالا می‌برند بالاخره مردم ضرر می‌کنند.

ضمن این‌که بله حالا قیمت انرژی در کشور ما پایین هست نسبت به منطقه و جهان و درعین‌حال قاچاق زیاد می‌شود اینها باید برای آن راه‌حل اندیشیده شود بحث ما اتفاقاً همین است به‌خاطر این‌که بیایم جلوی قاچاق بگیریم معنایش این نیست که بنزین را حتماً گران کنیم قاچاق گاهی اوقات هم عرض کردیم قاچاق یک‌بخشی‌اش از درون پمپ‌بنزین‌ها در شهرهای مرزی می‌رود، یک‌بخشی هم گاهی اوقات با همین کامیون‌ها و مخازن سوخت هست که می‌رود یک جاهایی قاچاق می‌شود. بالاخره همین مجموعه‌ی پالایش و پخش باید دنبالش گرفته شود یا یک جاهایی نیروی انتظامی و مجموعه‌ها کشف می‌کنند.

افرادی از سر مسیرهای تردد به‌اصطلاح لوله‌های انتقال انرژی متأسفانه انشعاب می‌زنند قاچاق می‌کنند می‌برند. باید یک طرح کلی باشد درعین‌حال مردم هم همراهی خواهند کرد؛ یعنی اگر واقعاً یک طرحی باشد که هم جلوی ناترازی را بگیرد هم مشکل معیشتی برای مردم پدید نیاورد اقتصاد مردم را بیشتر خدشه‌دار نکند مردم هم قطعاً همراهی خواهند کرد حالا دولت هم که شعارش این بوده که ان‌شاءالله امیدوار هستیم که عمل هم بکند که هر کاری که می‌خواهد انجام دهد اول با مردم مطرح و توجیه کند.

مردم در جریان باشند و درعین‌حال تصمیمات عاقلانه و منطقی گرفته شود این‌که شما یک‌مرتبه بنزین را آمدید از این مبلغ کردید هشتاد و هفت هزار تومان که اصلاً نمی‌دانیم همه هم می‌گویند کار ما نبوده ما نمی‌دانیم اصلاً این کار چه کسی بود در کشور خودش یک مسئله‌ای است.

آمدن رسماً در یک استانی اعلام کردند که بنزین لیتری هشتاد و هفت هزار تومان بعد سران سه قوه تصمیم‌گرفتن که این کار عملیاتی نشود کسی هم به عهده نمی‌گیرد که اصلاً چه کسی این عدد و رقم و این دستور را داده است همه می‌گویند ما نمی‌دانیم ما ندادیم ما نگفتیم!

این هم خودش یکی از مدیریت‌های جدید در کشور ما است که بله… کی بود کی بود من نبودم. ان‌شاءالله امیدواریم خداوند متعال مشکلات جامعه‌ی ما را با تلاش و برنامه و دلسوزی مسئولین برطرف کند و ان‌شاءالله این جنگ هم‌پایان پیروزمندانه‌ی قطعی و شفاف برای ما داشته باشد و معضلات در این راستا بر طرف شود.